Vragen die worden weergegeven als 'overgeslagen' in een Foundations-activiteit - Rosetta Stone Ondersteuning for School
Nederlands
×

Meer hulp

>

Vragen die worden weergegeven als 'overgeslagen' in een Foundations-activiteit

Aan het einde van elke activiteit geeft het programma een teller weer waarop je kunt zien hoeveel van alle vragen je goed hebt beantwoord.

Als je slaagt voor de activiteit, zie je het volgende scherm. Hier kun je ervoor kiezen om dezelfde activiteit nog eens te doen om extra te oefenen of om door te gaan naar de volgende activiteit:

User-added image

Als je te veel vragen fout beantwoordt of overslaat, zie je een van de volgende schermen. Hier kun je ervoor kiezen om de activiteit nog eens te bekijken of te herhalen om een betere score te halen voor vragen die je fout hebt beantwoord/hebt overgeslagen, of om door te gaan naar de volgende activiteit:

User-added image

User-added image

Als je ervoor kiest om de activiteit nog eens te bekijken/te herhalen om te proberen een betere score te behalen voor vragen die je fout hebt beantwoord/hebt overgeslagen, kun je in de les op de knop Menu (drie stippen in een cirkel) rechtsonderaan klikken om je huidige score te zien en te bekijken hoeveel van de vragen je goed of fout hebt beantwoord en hoeveel je er hebt overgeslagen.

De groene, rode en grijze cirkelpictogrammen naast het aantal goede, foute en overgeslagen vragen in het menu komen overeen met de cirkelpictogrammen onderaan de activiteit. Deze kunnen je helpen te bepalen naar welke vragen je nog eens moet kijken.

User-added image

Je kunt ook zien hoeveel vragen er goed, fout en overgeslagen zijn in het hoofdscherm van de lessen.

User-added image

Overgeslagen vragen

Vragen worden weergegeven als 'overgeslagen' om twee redenen: als er op de knop 'Overslaan' is gedrukt, of als de spraakherkenning is uitgeschakeld.

Overslaan (Skip) ingedrukt

Bij elke activiteit staat er rechtsonderaan een knop voor overslaan. Als je hierop drukt, gaat het programma door naar de volgende vraag. Bij de laatste vraag wordt de activiteit afgesloten. Overgeslagen vragen worden aangeduid met een lichtgrijze cirkel onderaan het scherm. Je kunt op deze cirkels klikken om terug te gaan en de vragen te beantwoorden.

User-added image

*Let op: overgeslagen vragen tellen mee voor het eindpercentage foute antwoorden. De score van de activiteit gaat hierdoor omlaag. Het kan verstandig zijn om door de grijze (overgeslagen) en rode (fout beantwoorde) vragen onderaan het scherm te klikken om naar de vragen te gaan en deze alsnog of opnieuw te beantwoorden voor een hogere score.

Als de optie 'Automatisch doorgaan naar volgende scherm' (Continue automatically to next screen) is uitgeschakeld in je instellingen voor de cursus, moet je handmatig naar het volgende scherm gaan nadat je alle antwoorden in het huidige scherm hebt beantwoord. Nadat je alle vragen in het huidige scherm hebt beantwoord, verandert de knop 'Overslaan' (Skip) in 'Volgende' (Next) zodat je door kunt gaan naar het volgende scherm. De score in het huidige scherm wordt opgeslagen.

User-added image

Spraakherkenning uitgeschakeld

Als je apparaat geen microfoon detecteert, kun je de doorgaan met de les zonder spraakherkenning. Klik hiervoor op 'Doorgaan met deze sessie zonder spraakherkenning' (Continue without speech recognition for this session) in het scherm voor de selectie van een microfoon.

User-added image

Als de spraakherkenning is uitgeschakeld, wordt in lessen waarbij spraak nodig is wel geluid afgespeeld, maar je krijgt niet de mogelijkheid om te antwoorden. Deze vragen worden in de rapporten aangegeven als overgeslagen.

Gebruik altijd een werkende en geconfigureerde USB-headset om dit te voorkomen.

*Houd er rekening mee dat het gebruik van het programma zonder een headset met microfoon kan leiden tot uitschakeling van de instelling 'Spraakherkenning gebruiken' (Use speech recognition). Volg de onderstaande instructies op om de spraakherkenning in Rosetta Stone Foundations weer in te schakelen.

'Spraakherkenning gebruiken' (Use speech recognition) inschakelen in Rosetta Stone Foundations

1. Start een willekeurige activiteit op.
  2. Klik op het tandwielpictogram voor instellingen rechtsbovenaan. User-added image
  3. Vink het vakje 'Spraakherkenning gebruiken' (Use speech recognition) aan.

User-added image

1. Klik op Wijzigingen toepassen (Apply Changes).
  2. Er wordt je dan gevraagd om je headset in te stellen.