Keuze en configuratie van headset voor Foundations - Rosetta Stone Ondersteuning for School
Nederlands
×

Meer hulp

>

Keuze en configuratie van headset voor Foundations

De Rosetta Stone®-spraakherkenningstechnologie is een essentieel element van onze taalstudie-oplossing. Om deze functie te kunnen gebruiken, heb je een USB-apparaat met een microfoon nodig, bijvoorbeeld een USB-headset of USB-oortelefoon.

Je headset kalibreren

Stap 1: Nadat je je eerste activiteit hebt gelanceerd vanaf het beginscherm wordt je gevraagd om je microfoon te kiezen uit een lijst. Als je microfoon goed is ingesteld in het besturingssysteem van je computer, is de eerste microfoon die in de lijst wordt aangegeven (meestal met de markering 'Standaard' (Default)) meestal de juiste. Kies de USB-microfoon die je wilt gebruiken en klik op 'Doorgaan' (Continue).

*Als je hulp nodig hebt bij het als standaard instellen van je USB-headset in jouw besturingssysteem, vind je extra informatie over hoe je dit moet doen onder de volgende koppelingen:

Windows 8/10 (gebruik bestaande koppelingen naar onze KB)

Windows Vista/7

Mac OS X

Stap 2: Zet je headset op en open het instelscherm voor de microfoon. Klik op Doorgaan (Continue) als je er klaar voor bent. Je hoort een geluid dat aangeeft dat je in je moedertaal tot 5 moet tellen zoals je gewoonlijk praat.

*Tip: tijdens het instellen van de headset wordt niet beoordeeld hoe goed je tot 5 kunt tellen in de taal die je gaat leren; onze software wil je alleen horen praten zodat deze gekalibreerd kan worden op basis van je stemgeluid. Dit is belangrijk voor goede feedback tijdens je lessen. We raden je daarom aan om tijdens het instellen te tellen in de taal die je het best beheerst.

Na voltooiing van het instellen krijg je een melding dat dit is geslaagd. Als het instellen niet is gelukt, kun je het opnieuw doen. Als het instellen voltooid is, klik je op Doorgaan (Continue) om met je les te beginnen.

Als je op enig moment tijdens een les je microfoon opnieuw wilt kalibreren, klik je op het pictogram voor instellingen in de rechterbovenhoek.

Vanuit Instellingen (Settings) kunnen je je microfoon opnieuw kalibreren door op de koppeling 'Microfoon instellen' (Microphone Setup) te klikken. Je kunt ook je stemtype (volwassen man, volwassen vrouw of kind) instellen om onze spraakherkenningssoftware te helpen om je betere feedback te geven op je spraaklessen. Je kunt de spreeklessen ook moeilijker of makkelijker maken door de schuifbalk onder de instelling Uitspraak (Pronunciation) te verplaatsen.