Aan de slag met Rosetta Stone Catalyst - Rosetta Stone Ondersteuning for Werk
Nederlands
×

Meer hulp

>

Aan de slag met Rosetta Stone Catalyst

Aan de slag met Rosetta Stone Catalyst

Rosetta Stone Catalyst is een evaluatiemiddel voor taalvaardigheid waarmee je in het juiste programma wordt ingeschaald op basis van je antwoorden in de voorbereidende toets en de evaluatie. Na afronding van je registratie en de voorbereidende toets word je in een van de volgende drie programma's ingeschaald:
  • Basiskennis (beginners)
  • Gevorderd (gemiddeld tot ver gevorderd)
  • Zakelijk Engels voor gevorderden (alleen Engels voor gevorderden)

Hieronder vind je antwoorden op al je vragen over hoe je aan de slag kunt gaan met het Rosetta Stone Catalyst-programma.

Wat heb ik nodig om aan de slag te gaan?
Hoe meld ik me voor het eerst aan bij mijn programma?
Hoe definieer ik mijn studiedoelen?
Hoe bepaalt het programma welk product ik krijg?
Hoe weet ik bij welk product ik ben ingeschaald?
Waar kan ik meer informatie vinden over mijn product?
Welke mobiele app moet ik gebruiken?
Hoe meld ik me aan vanaf een LMS/Single Sign-On-platform?

Wat heb ik nodig om aan de slag te gaan?

Systeemvereisten
Voor een goed begin van je talenstudie is het belangrijk dat je computer aan de systeemvereisten van Rosetta Stone® voldoet. Klik HIER voor een complete beschrijving van deze systeemvereisten.

Mocht je nog hulp nodig hebben bij het bepalen of je systeem voldoet aan de vereisten van Rosetta Stone, neem dan contact op met je IT-afdeling of het productondersteuningsteam van Rosetta Stone Product Support via telefoonnummer 877-223-9848.

Vereisten voor de headset
Rosetta Stone® spraakherkenningstechnologie is een belangrijk element van onze talenstudieoplossing. Als je deze functie wilt kunnen gebruiken, heb je een USB-apparaat met een microfoon nodig: een USB-headset of USB-oordopjes.

Voor het beste resultaat moet het apparaat voor spraakherkenning zijn gecertificeerd, door de leverancier of een derde partij.

Het is raadzaam een apparaat met een directionele microfoon met ruisonderdrukking te gebruiken. Het microfoondeel van het apparaat moet gemakkelijk bij te stellen zijn in een vaste positie, twee tot vijf centimeter van je mondhoek.

Aanbevolen microfoon
De hier vermelde aanbevolen USB-headsetmicrofoon heeft de kwaliteitstesten van Rosetta Stone voor spraakherkenning succesvol doorlopen. Het apparaat is compatibel met Windows én Macintosh.

FabrikantModelWebsite
MicrosoftLifeChat LX-3000http://www.microsoft.com
Opmerking: de aanbeveling voor deze microfoon is gebaseerd op laboratoriumtests. Computersystemen en gebruikersomgevingen kunnen verschillen, waardoor de prestaties van de microfoon kunnen afwijken.

Internetverbinding testen
Een internetverbinding met een minimale bandbreedte van 500 kbps, voornamelijk download, en een maximale latentie van 300 ms is voldoende voor alle Rosetta Stone®-producten voor ondernemingen en onderwijs.

Je kunt de snelheid van je verbinding met Rosetta Stone op deze pagina testen: http://launch.rosettastone.com/speedtest/. Klik op "Ga", waarna de resultaten onder aan de pagina worden weergegeven.

Terug naar begi

Hoe meld ik me voor het eerst aan bij mijn programma?

1. Als het goed is, heb je als nieuwe gebruiker een welkomstmail van Rosetta Stone ontvangen. Klik op de knop "Nu beginnen" (zie hieronder).

User-added image

2. Je kunt nu een wachtwoord opgeven, je moedertaal, je spraaktype en je tijdzone. Ga akkoord met de Gebruisvoorwaarden en het Privacybeleid door het vakje linksonder aan te kruisen.

User-added image

3. Klik op Akkoord en doorgaan.

Terug naar begin

Hoe definieer ik mijn studiedoelen?

Je hebt je standaardvoorkeuren ingesteld. Nu kun je in een voorbereidende toets van 5 minuten bepalen wat je studiedoelen zijn.

1. Klik op "Start" om te beginnen.

User-added image

2. Je krijgt een aantal vragen over hoe lang je al eerder je gekozen taal hebt bestudeerd, hoe je die taal in het verleden hebt geleerd (indien van toepassing) en welke doelen je met dit programma wilt bereiken. Beantwoord alle vragen zo waarheidsgetrouw mogelijk.

User-added image

3. Na het beantwoorden van de vragen krijg je de gelegenheid een zelfevaluatie te doen, waarna je bij het juiste product en het juiste taalniveau wordt ingeschaald.

Terug naar begin

Hoe bepaal ik welk product ik wil?

Na afleggen van de voorbereidende toets is het tijd om te bepalen welk Rosetta Stone-product het meest geschikt is voor jou. Kijk bij de door jou gekozen taal om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Engels of Spaans

Als je voor Engels of Spaans hebt gekozen, doe je nu een inschalingstoets waarmee wordt bepaald welk product en welk niveau het meest geschikt is voor jou. De toets neemt ongeveer 30-45 minuten in beslag.

1. Klik op "Start" om te beginnen.

User-added image

2. Er volgen nu drie toetsonderdelen, waarin je meerkeuzevragen beantwoordt.

User-added image

3. Zet het geluid aan, omdat je voor sommige vragen naar een fragment moet luisteren en/of iets moet inspreken.

User-added image

4. Na afloop van de toets zie je je score, je CEFR-niveau en een beschrijving van je algemene taalvaardigheid op dat niveau. Als je een nieuw product wilt openen, klik je op "Begin met leren".

User-added image

Chinees, Duits, Frans, Italiaans, Nederlands

Als je voor Chinees, Duits, Frans, Italiaans of Nederlands hebt gekozen, doe je nu een zelfevaluatie waarmee wordt bepaald welk product en welk niveau het meest geschikt is voor jou. Deze evaluatie neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

1. Klik op "Start" om te beginnen.

User-added image

2. Je krijgt nu een reeks vragen over in hoeverre je op je gemak bent in de door jou gekozen taal en wat je vaardigheidsniveau is. Beantwoord deze vragen zo nauwkeurig mogelijk.

User-added image

3. Wanneer je alle zelfevaluatievragen hebt beantwoord, krijg je een CEFR-niveau op basis van jouw resultaten. Klik op "Begin met leren".

User-added image

Meer talen

Als je een andere taal dan Engels, Spaans, Chinees, Duits, Frans, Italiaans of Nederlands hebt gekozen, word je automatisch ingeschaald bij Rosetta Stone Basiskennis. Je kunt meteen beginnen door op Basiskennis te klikken!

User-added image

Terug naar begin

Hoe weet ik bij welk product ik ben ingeschaald?

Na afloop van de voorbereidende toets en/of evaluatie, zie je de optie “Product kiezen”.

User-added image

Terug naar begin

Waar kan ik meer informatie vinden over mijn product?

Navigeer naar de Studiegids voor jouw product. Hierin vind je hoe alles in zijn werk gaat, een video over de studie en informatie over de opties van je mobiele app. Klik op de naam van jouw product hieronder voor meer informatie:
  • Basiskennis
  • Gevorderd
  • Zakelijk Engels voor gevorderden Need links

Welke mobiele app moet ik gebruiken?

Nadat je bij een Rosetta Stone-programma bent ingeschaald, wordt je gevraagd of de informatie over de mobiele app voor je programma naar je e-mailadres mag worden verzonden.

User-added image

Terug naar begin

Hoe meld ik me aan vanaf een LMS/Single Sign-On-platform?

Als jouw organisatie Rosetta Stone-aanmelding via LMS/Single Sign-On gebruikt, kun je op de desbetreffende koppeling hieronder klikken voor instructies over het starten van de cursus.
  • Catalyst LMS/Single Sign-On op een computer
  • Catalyst LMS/Single Sign-On op een mobiel apparaat
Terug naar begin